Stappenplan

Kennismaken

Als eerst brengen we jou klantprofiel in beeld. Je huidige/toekomstige financiële situatie, je wensen en doelen, je risicobereidheid en kennis en ervaring worden uitgebreid besproken. We geven uitleg over onze werkwijze en geven tevens antwoord op de vragen:

  • Wat kan je maximaal lenen?
  • Wat worden je maandlasten?
  • Welke soorten hypotheekvormen zijn er?
  • Wat zijn de eventuele gevolgen voor je persoonlijke situatie?

Na de kennismakingsgesprek kan je direct op zoek naar een woning, die in de prijsklasse valt die perfect bij jou past.

Zoektocht

Aankooptraject is een belangrijke stap in het hele proces. Je wilt natuurlijk tegen de beste voorwaarden een bod doen, waarbij je de plank niet misslaat. Hiervoor kunnen we je natuurlijk doorverwijzen naar kwalitatieve aankoopmakelaars, die je in dit proces goed kan begeleiden. Een goed aankoopmakelaar kan je adviseren bij het doen van een passend bod, waardoor de kans groter wordt om bovenaan de lijst komen te staan, zodat de woning aan jou kan worden toegewezen.

Adviesgesprek

De hypotheekadviseur van Max Hypotheken zal dieper op de materie ingaan en samen met jou een aantal onderwerpen bespreken. Na de analyse van de stukken die zijn aangeleverd (denk aan loonstroken, jaarrekeningen bij een eigen bedrijf en je pensioenopbouw weet je hoeveel je precies kunt lenen, hoeveel je wilt lenen, en wat voor soort hypotheek bij jou past. Ook worden risico’s besproken, hou je van zekerheid of ben je bereid risico’s te lopen. Dit gesprek kan wel even duren, ongeveer 1,5 a 2 uur, afhankelijk van je situatie en hoe het gesprek verloopt.

Aanvraag

Nadat je bod is geaccepteerd en de mogelijkheden zijn besproken vragen wij de hypotheekaanvraag bij de bank, die het beste bod heeft uitgebracht voor u aan. In sommige gevallen heeft u al binnen 48 uur een goedkeuring van de bank en kan de offerte worden ondertekend nadat we deze uiteraard met jou hebben besproken. Hiervoor nodigen wij u uit om bij ons op kantoor de offerte van de bank te ondertekenen.

Nazorg

Nazorg betekent dat je hypotheek ‘onderhouden’ wordt. Loopt je rentevaste periode af en ontvang je een nieuw rentevoorstel van je hypotheekverstrekker? Dan doe je er uiteraard verstandig aan om het rentevoorstel met je adviseur te bespreken. Misschien is je situatie wel veranderd of kunnen je maandlasten verder omlaag? Of heeft het meer zin om je hypotheek over te sluiten? Ook kan het verstandig zijn om je hypotheek door te spreken als veranderingen in wet- en regelgeving plaatsvinden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op je financiële situatie. Bij Max Hypotheken hoeft u uw geen zorgen te maken. Je kan ons altijd achteraf benaderen met je vragen betreft je huidige hypotheek.